Bouwen, wonen en slopen

Bouwen, wonen en slopen

Gaat u bouwen, verbouwen of slopen? Of wilt u een aanpassingen doen in uw tuin of bijvoorbeeld kamers verhuren? Dan moet u meestal een melding indienen of een vergunning aanvragen bij uw gemeente. 

Bouwen en verbouwen

Gaat u bouwen, verbouwen of slopen? Dan moet u meestal een melding indienen of een vergunning aanvragen bij uw gemeente.

Flitsvergunning

Wilt u een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen in de gemeente Renkum, Lingewaard, Doesburg of Arnhem? Dan is het in een aantal gevallen mogelijk om een zogenaamde flitsvergunning aan te vragen. Bij een flitsvergunning krijgt u tussen één dag en twee weken een beslissing op uw aanvraag.

Vergunningvrij bouwen

Gaat u bouwen of verbouwen? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Maar het kan ook zijn dat uw plannen onder ‘vergunningvrije bouwwerken’ vallen. Dan heeft u geen bouwvergunning nodig.

Slopen

Wilt u een pand gaan slopen of verbouwen? Dan moet u daar in sommige gevallen een melding van doen. Bent u van plan om het vrijgekomen puin ter plekke te breken? Ook dat geeft u in een melding aan ons door.

Bouwen, slopen en het milieu

In een gebouw kunnen dieren of planten aanwezig zijn. Voordat u gaat slopen of verbouwen, moet u controleren of er geen beschermde diersoorten verstoord of verjaagd worden.

Asbest verwijderen

Heeft u asbest gevonden in of om uw eigen woning? Dan kunt u dat (laten) verwijderen.
  • Onze expertise

    Het team van Omgevingsdienst Regio Arnhem bestaat ook uit specialisten in specifieke vakgebieden. Zo beschikken we ook over bouwspecialisten. Zij geven advies over constructie en adviseren bij aanvragen die betrekking hebben op welstand en monumenten.