Over ons

Over ons

Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) is een uitvoeringsorganisatie die staat voor de uitvoering van zogenaamde VTH-taken op het gebied van milieu en bouw. Vergunningverlening, toezicht en handhaving zijn onze kerntaken. Ook verzorgt ODRA juridische ondersteuning en specialistische advisering. Onder meer op de gebieden van geluid, licht, Omgevingsveiligheid en milieumetingen.

Partners ODRA
ODRA voert haar taken uit voor 10 gemeenten in de regio Arnhem en de provincie Gelderland. ODRA maakt deel uit van het stelsel van Gelderse Omgevingsdiensten. Omgevingsdienst Regio Arnhem coördineert binnen Gelders Stelsel de taken voor het toezicht op provinciale complexe bedrijven. ODRA voert binnen en buiten Gelderland ook milieumetingen uit.

Bijdragen aan leefomgeving
Omgevingsdienst Regio Arnhem streeft samen met haar partners een belangrijk doel na. Samen staan we voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.
In onderstaande infographic ziet u in één oogopslag welke taken we uitvoeren en welke expertises we in huis hebben.
Download hier de Infographic A4 formaat.
Download hier de infographic A3 formaat.

In onderstaande video leggen we uit wie we zijn en wat we doen.

Gelders Stelsel
Omgevingsdienst Regio Arnhem maakt onderdeel uit van het Gelders Stelsel van Omgevingsdiensten. Op de website van de Gelderse Omgevingsdiensten vindt u een animatie over de werking van het Gelders Stelsel. In de infographic leggen we uit welke taken de Gelderse Omgevingsdiensten uitvoert en wie de opdrachtgevers zijn.