Dossiers

Onze dossiers

Voor een aantal complexe bedrijven geldt dat er extra aandacht voor de vergunning- en toezichtsituatie is. Provincie Gelderland is bevoegd gezag voor deze bedrijven. Omgevingsdienst Regio Nijmegen en Omgevingsdienst Regio Arnhem voeren namens de provincie de taken voor vergunningverlening en toezicht voor deze bedrijven uit. Bekijk hieronder onze dossiers.

Groen Gas Gelderland

Groen Gas Gelderland is gevestigd op een bedrijvenpark in Bemmel. Het bedrijf vergist biomassa en dierlijke mest en levert via de covergister groen gas aan het gasnet. Het biogas is opgewerkt tot aardgaskwaliteit.

Stort Doonweg

Aan de Doonweg in Eerbeek ligt een stortplaats. Vele jaren is deze gebruikt door de lokale papierindustrie. Gestort wordt er niet meer, maar op de stortplaats is nog geen definitieve bovenafdichting aangebracht. Dit moet in 2047 zijn gebeurd.

Asfaltcentrales in beeld

In Nederland zijn 29 asfaltcentrales in bedrijf. Vaak is een aannemer of een combinatie van aannemers de eigenaar van de centrale. Over 19 van de asfaltcentrales zijn het afgelopen jaar klachten binnengekomen over geur en de uitstoot van gevaarlijke stoffen.

Ottink

Ottink is een veehouderij in Groenlo met kalveren. Daarnaast wordt er mest verwerkt van zowel de eigen dieren als van andere veehouders. Ottink heeft een vergunning voor het houden van vleeskalveren en mestverwerking, maar nog geen volledig passende vergunning voor de uitbreiding met nageschakelde technieken (biomassakachel en droogunit) om het proces verder te optimaliseren.

Sibelco

Sibelco is een familiebedrijf dat wereldwijd in 40 landen opereert. De steengroeve van Winterswijk is een van de 7 locaties in Nederland. Hier wint Sibelco op industriƫle wijze sinds 1932 minerale grondstoffen.

Vulcanus

De oorsprong van ijzergieterij Vulcanus Castings in Langerak (Doetinchem). De oprichters maken in de ijzergieterij ornamenten voor lantarenpalen, rioolbuizen, putdeksels en onderdelen voor bouwconstructies.

Veolia

Veolia is een internationaal opererend bedrijf op het gebied van milieudiensten. In Arnhem is Veolia op Industriepark de Kleefse Waard (IPKW) eigenaar van een energiecentrale en waterzuiveringsinstallatie.

Ter Horst Groep

Ter Horst Groep in Varsseveld is gespecialiseerd in milieuwerkzaamheden en afvalverwerking in het oosten van Nederland. Ter Horst werkt voor gemeenten, bedrijven en particulieren.

Sebava

Sebava is opvolger van het varkensbedrijf De Knorhof in Kapel Avezaath. In juli 2017 is De Knorhof door brand verwoest. Daarbij zijn duizenden varkens omgekomen.