Dossiers

Onze dossiers

Voor een aantal complexe bedrijven geldt dat er extra aandacht voor de vergunning- en toezichtsituatie is. Provincie Gelderland is bevoegd gezag voor deze bedrijven. Omgevingsdienst Regio Nijmegen en Omgevingsdienst Regio Arnhem voeren namens de provincie de taken voor vergunningverlening en toezicht voor deze bedrijven uit. Bekijk hieronder onze dossiers.

Brons Mengvoeders

Brons Mengvoeders in Voorthuizen, gemeente Barneveld, is sinds 1929 als familiebedrijf actief in de productie van veevoer. Door de jaren heen is de onderneming uitgegroeid tot een volwaardig producent van zowel mengvoeders als melkpoeders voor diverse soorten vee.

Nestlé

De babyvoedingsfabriek van Nestlé is al vijftig jaar onlosmakelijk verbonden met Nunspeet. De fabriek, die al in 1895 op de huidige locatie werd gevestigd, ligt al sinds jaar en dag in een woonwijk.

Veehouderij Meerdink

Meerdink is een rundvee- en varkenshouderij in Aalten, Achterhoek. Op het erf van de firma staan twee mestsilo’s, het fundament voor een derde mestsilo en bestaat het plan om naast een mestscheider ook een mestvergister te bouwen. De mestvergister moet op enig moment voor 600 huishoudens groen gas produceren. De vergunningen voor het bedrijf zijn nog niet op orde.

Groen Gas Gelderland

Groen Gas Gelderland is gevestigd op een bedrijvenpark in Bemmel. Het bedrijf vergist biomassa en dierlijke mest en levert via de covergister groen gas aan het gasnet. Het biogas is opgewerkt tot aardgaskwaliteit.

Stort Doonweg

Aan de Doonweg in Eerbeek ligt een stortplaats. Vele jaren is deze gebruikt door de lokale papierindustrie. Gestort wordt er niet meer, maar op de stortplaats is nog geen definitieve bovenafdichting aangebracht. Dit moet in 2047 zijn gebeurd.

Asfaltcentrales in beeld

In Nederland zijn 29 asfaltcentrales in bedrijf. Vaak is een aannemer of een combinatie van aannemers de eigenaar van de centrale. Over 19 van de asfaltcentrales zijn het afgelopen jaar klachten binnengekomen over geur en de uitstoot van gevaarlijke stoffen.

Ottink

Ottink is een veehouderij in Groenlo met kalveren. Daarnaast wordt er mest verwerkt van zowel de eigen dieren als van andere veehouders. Ottink heeft een vergunning voor het houden van vleeskalveren en mestverwerking, maar nog geen volledig passende vergunning voor de uitbreiding met nageschakelde technieken (biomassakachel en droogunit) om het proces verder te optimaliseren.

Sibelco

Sibelco is een familiebedrijf dat wereldwijd in 40 landen opereert. De steengroeve van Winterswijk is een van de 7 locaties in Nederland. Hier wint Sibelco op industriële wijze sinds 1932 minerale grondstoffen.

Vulcanus

De oorsprong van ijzergieterij Vulcanus Castings in Langerak (Doetinchem). De oprichters maken in de ijzergieterij ornamenten voor lantarenpalen, rioolbuizen, putdeksels en onderdelen voor bouwconstructies.