Uitstel besluit afvalverwerker Ter Horst

De provincies Gelderland en Overijssel stellen een definitief besluit over weigering en intrekking van vergunningen van afvalverwerker Ter Horst in Varsseveld uit tot maart 2023. Het bedrijf krijgt de tijd om het integriteitsgevaar weg te nemen. De provincies zijn bevoegd gezag voor de locaties Varsseveld (GLD) en Goor (OV).

De provincie Gelderland maakte in april 2022 bekend van plan te zijn om een aanvraag voor een milieuvergunning van afvalverwerker Ter Horst in Varsseveld te weigeren en de bestaande vergunning in te trekken. De basis hiervoor is een onderzoek op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob). Daaruit komt een integriteitsgevaar naar voren. Ter Horst geeft aan concrete stappen te zetten waardoor dit integriteitsgevaar wordt weggenomen. Daarvoor heeft het bedrijf tijd nodig. Daarom stellen we een definitief besluit over weigering en intrekking van de vergunningen uit tot maart 2023. Ditzelfde geldt voor de provincie Overijssel, waar Ter Horst een vestiging heeft in Goor.

Meer informatie over Ter Horst vind je op onze dossierpagina Ter Horst.

Gerelateerd

Provincies willen vergunningen Ter Horst intrekken

De provincies Gelderland en Overijssel willen de vergunningen van afvalverwerker Ter Horst intrekken en lopende vergunningaanvragen weigeren. De provincies willen daarmee voorkomen dat de vergunningen gebruikt worden voor criminele activiteiten.

Afvalverwerker Ter Horst veroordeeld

De Rechtbank Overijssel heeft afvalverwerker Ter Horst uit Varsseveld veroordeeld voor de verkeerde opslag van asbest en accu’s. De rechtbank legt...

Strafzaak dient tegen Ter Horst

De afvalverwerker Ter Horst staat deze week voor de rechter, in verband met valsheid in geschrifte en het onjuist opslaan van accu's en asbest.