Grote brand bij afvalverwerker

In Huissen woedde op 28 augustus een brand bij een afvalverwerker. De piketdienst van ODRA was ter plekke en houdt in de gaten waar het vervuilde bluswater heenloopt en of er een bodemonderzoek gedaan moet worden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

ODRA controleert of het bedrijf voldoet aan de voorschriften in de bouwvergunning voor de nieuwe loods. Ook controleren we het bedrijf op het naleven van de milieuvergunning voor exploitatie van een milieustraat, en het opslaan en sorteren van afval. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Steeds vaker zijn beschadigde lithium-ion batterijen de oorzaak van een brand bij afvalverwerkers. Dit type batterijen wordt vaak achteloos tussen het huishoudelijk en bouwafval gegooid, met alle gevolgen van dien. Onze toezichthouders wijzen afvalverwerkers op dit risico, maar het op de juiste manier weggooien van de batterijen begint bij particulieren. Voor de batterijen zijn erkende inzamelaars en bij veel fietsenverkopers kunnen de batterijen van de e-bike ingeleverd worden.

Gerelateerd

Inzamelen Li-ion accu’s

Wie kan zich nog een leven voorstellen zonder accu of batterij. In de telefoon, de laptop, de e-bike, de auto, het gereedschap en tal van andere toepassingen. Maar wat te doen als de batterij niet langer bruikbaar is?