Evenementenvergunning

Wilt u een evenement organiseren op een openbaar terrein of in een gebouw? Dan heeft u vaak een evenementenvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de gemeente.

Bij middelgrote en grote evenementen is het verstandig om in een vroeg stadium al contact op te nemen met de gemeente. Op die manier kunnen ze met u meedenken en u eventueel in contact brengen met samenwerkingspartners.

Voor kleinere evenementen, zoals buurtactiviteiten, exposities of sportieve evenementen is het vaak al voldoende om online een melding te doen. Kijk op de website van uw gemeente hoe dit in z’n werk gaat.

Wat u moet weten voordat u aanvraagt

Een aanvraag voor een evenementenvergunning dient minimaal 8 weken voor het evenement ingediend te zijn. Ook vraagt een gemeente vaak om gegevens en documentatie die zij nodig heeft om de aanvraag in behandeling te nemen en te beoordelen. Deze gegevens verschillen per gemeente. Een voorbeeld van de gemeente Arnhem vindt u hier.

Gerelateerd

Geluidsoverlast evenementen

Organiseert u een evenement? Houd dan ook rekening met eventuele geluidsoverlast. De evenementenvergunning stelt voorwaarden aan het geluidsniveau en de duur van bijvoorbeeld een optreden van een band in de openlucht.

Expertise vuurwerk

Het team van Omgevingsdienst Regio Arnhem bestaat ook uit specialisten in specifieke vakgebieden. Zo hebben we bijvoorbeeld vuurwerkspecialisten.

Vuurwerk

Verkoopt u vuurwerk of steekt u vuurwerk af bij evenementen? Dan heeft u een vergunning nodig.