Bovengrondse (diesel)tanks

Bovengrondse (diesel)tanks

Dieseltanks
Alle bovengrondse opslagtanks voor de opslag van dieselolie moeten voorzien zijn van een tankcertificaat en een installatiecertificaat (KIWA-keuring).

Nog geen certificaat?
Heeft u zo’n opslagtank, maar nog geen tank- en installatiecertificaat? Dan heeft u de volgende opties:

  • U kunt een bestaande tank die is voorzien van een voldoende groot mangat (tenminste 600 mm), laten keuren door een gecertificeerd bedrijf (BRL K903). Op www.kiwa.com vindt u een overzicht met gecertificeerde bedrijven. Kies als zoekterm bij het invulveld ‘BRL K903’. Het bewijs van de keuring van de aanwezige tank moet binnen het bedrijf aanwezig zijn.
  • Is de tank niet voorzien van een mangat waardoor deze geen inwendige inspectie kan ondergaan? Dan moet u de tank buiten gebruik laten stellen. Gecertificeerde bedrijven vindt u op  www.kiwa.com. Kies als zoekterm bij het invulveld BRL ‘902’ of ‘904’.

Propaantanks
Ook propaantanks inclusief de installatieleidingen en de bijbehorende veiligheidsappendages (en andere onder druk staande appendages) moeten goedgekeurd zijn door een keuringsinstantie. U vindt de erkende keuringsbedrijven op www.kiwa.com. De keuring moet om de 6 jaar plaatsvinden en telkens wanneer er iets aan het leidingwerk is veranderd.
Voor het plaatsen van één tot twee propaantanks tot een inhoud van 13m3 per tank geldt een meldingsplicht. Heeft u een grotere propaantank? Of zijn er meer dan twee propaantanks aanwezig bij uw bedrijf? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen.

Meer informatie over het saneren van de tank vindt u op http://www.infomil.nl/.