Toezichthouders weer op bedrijfsbezoek

Vanaf maandag 25 mei gaan de toezichthouders van Omgevingsdienst Regio Arnhem weer op pad. Afgelopen tien weken is vooral vanuit huis gewerkt. Uiteraard houden zij bij de bedrijfsbezoeken rekening met de hygiëne-richtlijnen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

De toezichthouders maken altijd eerst een afspraak met het te bezoeken bedrijf. Zij leggen uit wat zij komen doen en wat zij willen weten van het bedrijf. Het zijn doelgerichte controles. De toezichthouders maken over de eventueel geconstateerde overtredingen afspraken met de bedrijven. Deze afspraken worden vastgelegd in een brief. Daarin wordt ook vastgelegd wanneer de geconstateerde overtredingen moeten zijn opgelost.

Richtlijnen

Toezichthouders houden zich aan de richtlijnen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat betekent dat zij hun handen wassen voor en na het bezoek, in de bedrijfsauto’s hebben zij desinfecterende spray en handgel, zij houden altijd 1,5 meter afstand van elkaar, vermijden drukte en zullen geen handen schudden.