Met vlag en wimpel

Een zonnige dag, een prachtig uitzicht over Arnhem en burgemeester Ahmed Marcouch (Arnhem) en wethouder Joa Maouche (Renkum) die te gast waren bij ons op de 13e verdieping van de Airborne Tower. Een mooie start van de officiële opening van het nieuwe kantoor van de Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Zeven maanden lang is er door onze collega’s enorm hard gewerkt om onze verhuizing tot een goed einde te brengen. Want het was niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook een digitale. Veranderingen waar normaal vijf tot tien jaar voor wordt uitgetrokken. Directeur Ruben Vlaander stond dan ook ‘zo trots als een pauw’ voor zijn collega’s. ‘Om het met een marathon te vergelijken: we hebben een mooie tijd neergezet en de medaille gehaald’. Want het is een kantoor waar we trots op kunnen zijn, goed kunnen werken en onze taken nog beter kunnen uitvoeren.

De finish gehaald

Om nog even in de vergelijking van de marathon te blijven, sprak burgemeester Marcouch dat ODRA ‘fier overeind de finish heeft gehaald’. Ook had hij lof voor het werk dat de collega’s bij de ODRA iedere dag uitvoeren, en hoopte ‘de komende jaren vanuit deze positie nog veel meer op jullie kennis, deskundigheid en inzet te kunnen rekenen’. Natuurlijk was er ook de felicitatie met ons nieuwe kantoor, waar ‘de Arnhemmers vast heel blij mee zijn’, doelend op het prachtige uitzicht dat we over de stad en de Eusebiuskerk hebben.

Wethouder en tevens onze bestuursvoorzitter Joa Maouche sloot af. ‘In de vier jaar tijd dat ik de ODRA mag meemaken, hebben jullie enorm veel taken erbij gekregen. Ik ben blij dat ik wethouder in Renkum ben en op de ODRA kan bouwen en vertrouwen.’ En na deze lovende woorden werden de vlaggen gehesen. Niet spreekwoordelijk, maar dit keer ook fysiek! Want beide heren hesen de ODRA-vlaggen in de vlaggenmast.

Vanaf nu gaan we vanuit de Airborne Tower zoals altijd weer hard aan de slag om de omgeving veilig en gezond te houden. Met het verschil dat we nu iedere dag het uitzicht hebben over de regio waar we trots op zijn.