Nieuws

Provincie wil vergunning Sebava intrekken

Provincie Gelderland wil de omgevingsvergunning van varkenshouderij Sebava in de gemeente Buren intrekken. De provincie verleende in 2011 een omgevingsvergunning (milieu) aan het bedrijf, maar daar is bijna 6 jaar geen gebruik van gemaakt.

Zorgwekkende stoffen beter in beeld

Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) heeft in opdracht van de Provincie Gelderland een inventarisatie gedaan bij 226 bedrijven naar zeer zorgwekkende stoffen (ZZS). Het zijn bedrijven waar de provincie bevoegd gezag is.

"Word koploper in duurzaamheid"

Energiebesparing is een steeds belangrijker thema voor ondernemers. Een goed plan en de juiste investeringen kan veel geld opleveren en draagt bovendien bij aan verduurzaming van de economie. Het Rijk, RVO en Omgevingsdiensten NL stimuleren ondernemers om aan energiebesparing te doen.

Uitstel besluit afvalverwerker Ter Horst

De provincies Gelderland en Overijssel stellen een definitief besluit over weigering en intrekking van vergunningen van afvalverwerker Ter Horst in Varsseveld uit tot maart 2023. Het bedrijf krijgt de tijd om het integriteitsgevaar weg te nemen.

Groen Gas Gelderland past biofilter aan

Mestvergister en groengasproducent Groen Gas Gelderland voert vanaf 21 november gedurende een week werkzaamheden uit aan het biofilter. Dat betekent dat deze week de lucht alleen door de loogwasser wordt gezuiverd en omwonenden meer geuroverlast kunnen hebben.

Met vlag en wimpel

Een zonnige dag, een prachtig uitzicht over Arnhem en burgemeester Ahmed Marcouch (Arnhem) en wethouder Joa Maouche (Renkum) die te gast waren bij ons op de 13e verdieping van de Airborne Tower. Een mooie start van de officiële opening van het nieuwe kantoor van de Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Telefonische bereikbaarheid breidt uit

ODRA wil goed bereikbaar zijn voor u, daarom breiden wij onze telefonische bereikbaarheid uit in de middag. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00-12:00 en 13:00-17:00 uur op ons algemene telefoonnummer 026-3771600.

ODRA is verhuisd!

Wij zijn verhuisd naar de Airborne Tower in Arnhem. Hier zijn we alle dagen met onze partners in de weer voor een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. Bekijk de video waarin directeur Ruben Vlaander u meeneemt naar ons nieuwe kantoor.

Grote brand bij afvalverwerker

In Huissen woedde op 28 augustus een brand bij een afvalverwerker. De piketdienst van ODRA was ter plekke en houdt in de gaten waar het vervuilde bluswater heenloopt en of er een bodemonderzoek gedaan moet worden.

Risico’s van immobilisaat

Verkeerd gebruik van immobilisaat heeft risico’s voor het milieu, zoals uitspoelen van zware metalen naar het grondwater. Immobilisaat is een mengsel van (afval)stoffen. Door bindmiddel en andere additieven toe te voegen, worden de verontreinigingen fysisch of chemisch gebonden. Dat proces heet immobilisatie.