Nieuws

Groen Gas Gelderland past biofilter aan

Mestvergister en groengasproducent Groen Gas Gelderland voert vanaf 21 november gedurende een week werkzaamheden uit aan het biofilter. Dat betekent dat deze week de lucht alleen door de loogwasser wordt gezuiverd en omwonenden meer geuroverlast kunnen hebben.

Met vlag en wimpel

Een zonnige dag, een prachtig uitzicht over Arnhem en burgemeester Ahmed Marcouch (Arnhem) en wethouder Joa Maouche (Renkum) die te gast waren bij ons op de 13e verdieping van de Airborne Tower. Een mooie start van de officiële opening van het nieuwe kantoor van de Omgevingsdienst Regio Arnhem.

Telefonische bereikbaarheid breidt uit

ODRA wil goed bereikbaar zijn voor u, daarom breiden wij onze telefonische bereikbaarheid uit in de middag. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00-12:00 en 13:00-17:00 uur op ons algemene telefoonnummer 026-3771600.

ODRA is verhuisd!

Wij zijn verhuisd naar de Airborne Tower in Arnhem. Hier zijn we alle dagen met onze partners in de weer voor een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. Bekijk de video waarin directeur Ruben Vlaander u meeneemt naar ons nieuwe kantoor.

Grote brand bij afvalverwerker

In Huissen woedde op 28 augustus een brand bij een afvalverwerker. De piketdienst van ODRA was ter plekke en houdt in de gaten waar het vervuilde bluswater heenloopt en of er een bodemonderzoek gedaan moet worden.

Risico’s van immobilisaat

Verkeerd gebruik van immobilisaat heeft risico’s voor het milieu, zoals uitspoelen van zware metalen naar het grondwater. Immobilisaat is een mengsel van (afval)stoffen. Door bindmiddel en andere additieven toe te voegen, worden de verontreinigingen fysisch of chemisch gebonden. Dat proces heet immobilisatie.

Werken bij de Gelderse Omgevingsdiensten: ‘Jouw werk: overal om je heen’

De 7 Gelderse omgevingsdiensten zijn op zoek naar nieuwe collega’s!

Succesvolle aanpak ondermijning krijgt vervolg: Theseus gaat door

Het project heeft in het eerste jaar succesvolle resultaten behaald en blijft ook dit jaar werken aan het vergroten van de veiligheid op bedrijventerreinen in Gelderland.

Uitstoot formaldehyde bij stookinstallaties moet omlaag

Bij metingen bij de stookinstallaties van 5 rioolwaterzuiverings-installaties (RWZI’s) in Gelderland blijkt formaldehyde vrij te komen.

Provincies willen vergunningen Ter Horst intrekken

De provincies Gelderland en Overijssel willen de vergunningen van afvalverwerker Ter Horst intrekken en lopende vergunningaanvragen weigeren. De provincies willen daarmee voorkomen dat de vergunningen gebruikt worden voor criminele activiteiten.