Spring naar content
Nieuws

Duizend vergunningen per jaar

Odra verleent jaarlijks ongeveer 1.000 bouwvergunningen in de gemeente Arnhem. Een aantal van die vergunningen betreft monumenten en erfgoed. "En...

Lachgashandelaar veroordeeld

Een lachgashandelaar uit Velp is door de economische politierechter in Arnhem veroordeeld tot de betaling van een boete. Onze opsporingsbeambten...

Strafzaak dient tegen Ter Horst

De afvalverwerker Ter Horst staat deze week voor de rechter, in verband met valsheid in geschrifte en het onjuist opslaan van accu's en asbest.

Toezicht en handhaving gaan door tijdens lockdown

Met ingang van 15 december is door het Kabinet een strengere lockdown afgekondigd. De maatregelen gelden voorlopig tot 19 januari. Ondanks de beperkingen gaan toezicht en handhaving en alle andere werkzaamheden door.

Geurhinderapp GGD stopt

Maandag 4 januari stopt het GGD-onderzoek naar geurhinder in Renkum en Heelsum. De circa 100 deelnemers van de geurhinderapp worden daarover geïnformeerd door de GGD.

ODRA adviseert ondernemers over energie

Ondernemers in Gelderland staan voor een enorme opgave om het aandeel hernieuwbare energie te vergroten. Volgens Ruben Vlaander kunnen we in Gelderland een impuls geven aan de economie en de werkgelegenheid met de uitvoering van het Energieakkoord uit 2013.

Arnhem in de Betuwe

Omgevingsdienst Regio Arnhem is ook betrokken bij grote nieuwbouwprojecten en stadsontwikkeling. Bijvoorbeeld in de wijk Schuytgraaf in Arnhem-Zuid.

Geuronderzoek via geurhinderapp gestart

In juli zijn GGD Gelderland-Midden en Omgevingsdienst Regio Arnhem in Renkum en Heelsum een geuronderzoek gestart.

1.400 ton op zijn plek

Het is voor de inwoners van Elst in de gemeente Overbetuwe een oplossing: de spoortunnel in de Rijksweg. Het is de wens van het dorp en de ambitie van ProRail. Die komen in de onderdoorgang samen.

ODRA levert informatie voor optreden

De toezichthouders van de Omgevingsdienst Regio Arnhem hebben informatie geleverd voor het optreden van gemeente, politie en andere diensten bij een café en restaurant in Arnhem-Zuid.