Omgevingsdienst Regio Arnhem

Nieuws

Geen effecten op gezondheid fijnstof

20 december 2019

De metingen naar de uitstoot van fijnstof die ODRA 20 november heeft verricht in de schoorsteen van de biomassacentrale op bedrijventerrein Kleefse Waard, levert geen gezondheidsrisico’s op. Dat blijkt uit een beoordeling door de GGD in de regio Arnhem.

Heeft u vragen over uw (ver)bouwplannen?

9 december 2019

Vanaf 7 januari 2020 is het voor inwoners van gemeente Arnhem mogelijk om een afspraak in te plannen met medewerkers van Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA). Al uw vragen kunt u dan aan tafel voorleggen.

Geen overschrijding fijnstof-norm centrale Kleefse Waard

5 december 2019

De uitstoot van fijnstof (PM10) door de biomassacentrale Kleefse Waard blijft met 3 mg/Nm3 binnen de norm die in de vergunning is opgenomen (5 mg/Nm3). Dat blijkt uit onderzoek van team meten & advies van Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA).

Goede samenwerking provincie, gemeente Arnhem en ODRA bij spoedsanering bodem A12

4 december 2019

Rijkswaterstaat heeft in het laatste weekend van november een spoedsanering bodem uitgevoerd vanwege een spoedreparatie aan de brug over de IJssel.

Toezicht houden op asbestsanering helpt

18 november 2019

Toezicht houden op de sanering van asbest helpt. Dat is een voorzichtige conclusie na een dag van controles en inspecties door de omgevingsdiensten uit Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Gelijktijdig voerde ook de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) inspecties uit bij asbestsaneringsbedrijven.